Nye utdanningskrav til vektere og ordensvakter

Fra 1.1.2018 blir det nye utdanningskrav for å drive vaktvirksomhet, med bakgrunn i endringer i vaktvirksomhetloven og vaktvirksomhetforskriften. På grunn av de nye reglene er det fastsatt ny kursplan for vektere og nye læreplaner for vekterutdanning, verditransport, ledsagertjeneste, instruktøropplæring og begrenset ordensvaktopplæring.

Vektere

Vektere som har gjennomført vekterutdanning og er godkjent som vekter per 31.12.2017 kan fortsette som vekter i 2018. For disse gjelder kun krav om re godkjenning, jf. vaktvirksomhetsforskriftens § 51 bokstav a).

Nye vektere

Kandidater som starter sin utdanning før 1.1.2018 må være ferdige med utdanningen innen 1.4.2018. Etter 1.1.2018 går undervisning etter nye læreplaner. Tilsvarende frister gjelder for tilleggsutdanning innen verditransport og ledsagertjeneste.

Ordensvakter i egen regi/egenvakthold - ansatt direkte hos et utested

For ordensvakter er det fra 1.1.2018 krav om begrenset ordensvaktopplæring etter ny læreplan, jf. vaktvirksomhetsforskriftens § 8 tredje ledd, jf. § 9 andre og tredje ledd.

Overgangsordninger er angitt i vaktvirksomhetsforskriftens § 51 bokstav c) som bestemmer at «ordensvakter skal ha gjennomført utdanningskravene i §§ 8 til 10 innen seks måneder etter ikrafttredelsen. For ordensvakter som har godkjenning fra politiet er fristen seks måneder etter at godkjenningen utløper.»

De nye kravene til utdannelse av vektere og ordensvakter trer også i kraft ved nyttår. Hvilke overgangsregler som gjelder for vekterne, og hvilke endringer som iverksettes for øvrig, kan du lese mer om hos Politidirektoratet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s