Vekterutdanning – hvordan bli vekter i Norge

Det finnes to måter i Norge å utdanne seg til vekter på. Den enkleste måten er å ta vekterkurs hos en politigodkjent vekterskole/vaktselskap. Vekterkurs har tre trinn 1-3.
Alternativt kan du ta fagbrev i sikkerhets fag på videregående skole, men det er et mye lengre utdanningsløp (2 år på skole + 2 år som lærling).

Vekteropplæring trinn 1 gir den teoretiske grunnopplæringen du må ha for å kunne begynne å jobbe som vekter i et godkjent vaktselskap i Norge.
Vekteropplæring trinn 1 må gjennomføres før du kan begynne å jobbe som vekter.

I løpet av seks måneder må man også ha fullført de to andre trinnene.
Allerede etter trinn 1 kurset kan man begynne å jobbe som vekter, men resten av utdanningen må fullføres før man har jobbet 850 timer (vikar/deltid) eller 6 måneder (heltid). Det står oppført i Forskrift om vaktvirksomhet under §10.

Vekteropplæring i Norge er fastsatt i Lov om vaktvirksomhet (vaktvirksomhetsloven) og Forskrift om vaktvirksomhet (vaktvirksomhetsforskriften)

Utdanningen er delt inn i tre kurs (trinn 1-3) som skal gi den nødvendige kompetansen som er satt i Lov om vaktvirksomhet og vaktvirksomhetforskriften. Kursene kan tas som enkeltkurs eller som en hel utdanning, men det er først etter endt utdanning at du vil bli sertifisert som vekter. Frem til du har fullført alle tre vekterkurs er man vekter under opplæring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s